CMI Dr. Luchian

medic ginecolog Prahova

Ginecologia este specialitatea medicala care are ca scop principal studiul organismului femeii, dar si al aparatului ei genital.
Investigatiile ginecologice de rutina sunt recomandate oricarei femei, mai ales dupa debutul vietii sexuale, deoarece pot fi identificate din timp unele afectiuni sau stari anormale.

Pentru a putea preintampina eventualele probleme de sanatate sau afectiuni, este recomandat sa se efectueze periodic o serie de analize si investigatii precum :

  • Consultatia ginecologica - se recomanda a fi efectuata anual, după inceperea vietii sexuale.
  • Consultatia senologica presupune inspectia si palparea sanilor, pentru a depista eventuale afectiuni mamare.
  • Examenul citologic Babes-Papanicolau este investigatia utilizata pentru screening-ul cancerului de col uterin. Este o procedura non-invaziva si rapida. In functie de rezultat pot fi necesare investigatii suplimentare precum genotipare HPV si/sau colposcopie.
  • Examenul secretiei vaginale se recolteaza atunci cand apar modificari ale secretiilor vaginale precum miros neplacut, culoare alb-tulbure sau transparenta sau nuanta galbuie, simptome care pot indica prezenta unei infectii, a unei boli cu transmitere sexuale, etc.
  • Ecografia transvaginala reprezinta o examinare a organelor genitale feminine cu ajutorul ultrasunetelor, fiind metoda de electie imagistica pentru femeile care si-au inceput viata sexuala. Este cea mai utilizată metoda de investigare a afectiunilor organelor genitale: uter, ovar, trompe uterine.

Colposcopie se recomanda atunci cand in urma examenului ginecologic si sau a examenului PAPANICOLAU se identifica modificari suspecte la nivelul colului uterin.

Echipa medicala cu o vasta experienta in domeniu.
Tehnici & Tehnologii inovative si eficiente.
Relatie pacient - medic bazata pe respect si transparenta.
Garantia actului medical datorita experientei, dedicarea medicilor si aparaturii moderne.